Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: τσαϊ επιτρέπεται?

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6866

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Οχι απλά επιτρέπεται αλλα επιβάλλεται το τσαϊ που λέει ο λόγος!
Το πράσινο δε, είναι πολύ καλό και για την υγεία αλλα και για τη δίαιτα.Αν μάλιστα το πίνεις κρύο θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο όφελος οσο αναφορα την δίαιτα!
Και αυτό γιατί η θερμοκρασία του σώματος εστω και για δευτερολεπτα πέφτει και η ενέργεια που χρειάζεται το σώμα για να επαναφέρει την θερμοκρασία στο γαστεντερικό σωλήνα στα φυσιολογικά επίπεδα προέρχεται απο την αύξηση των καύσεων του οργανισμού πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη απώλεια βάρους(βέβαια μην περιμένεις θεαματικές διαφορές) αλλα μάζευε και ας ειν και ρώγες δε λένε?
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6891

• anna9889
  • Το Άβαταρ του/της anna9889
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Συμφωνώ απόλυτα με tasa! Ο σωστός τρόπος παρασκευής είναι το παν στο τσάι, αλλιώς πικρίζει, ιδιαίτερα το πράσινο. Εγώ έχω αγοράσει ένα φθηνό σετ τσαγιέρας μικρής με φλυτζάνα μεγάλη μαζί. Το πρωι το φτιάχνω όπως ακριβώς περιγράφει η tasa, αλλά κάπως "βαρύ", δηλ. σε ένα μεγάλο μπρίκι, βάζω 2-3 κουταλιές σούπας τσάι. Μετά μισογεμίζω την φλυτζάνα και βάζω το υπόλοιπο στην τσαγιέρα. Μετά βράζω κι άλλο νερό και απογεμίζω την φλυτζάνα και το πίνω. Όταν τελείωσει, προσθέτω λίγο "πυκνό" τσαϊ από την τσαγιέρα, ξαναβράζω λίγο νερό (ή παγάκια το καλοκαίρι) και πάει λέγοντας.... Μπορεί να σας ακούγεται περίπλοκο, αλλά εμένα είναι η αγαπημένη μου συνήθεια....
Από το καλοκαίρι έκοψα και τον καφέ και έχω δει μεγάλη διαφορά στην ενεργητικότητα μου.. Εκεί που ήμουν Ο ΟΠΑΔΟΣ του καφέ (εσπρέσο και ελληνικού), και νόμιζα ότι δεν ζω χωρίς αυτόν, είδα ότι σ΄ έμενα, απλώς μου έδινε ένα "ξέσπασμα" ενέργειας, και μετά.... εξάντληση. Μετά που τον έκοψα, είδα ότι με το τσαϊ είμαι πιο σταθερή και δεν νιώθω εκείνη την αδικαιολόγητη κόπωση που ένιωθα παλιά. και βέβαια μεγάλη διαφορά στο ανοσοποιητικό, όλοι στο σπίτι έπαθαν τη γρίππη των χοίρων και εγώ δεν κόλλησα!
Λίγο προσόχη όμως στο μαύρο τσαϊ, τουλάχιστον εμένα μου προκαλεί δυσκοιλιότητα, άρα δεν το πίνω καθόλου...
Έγώ αγοράζω τσάγια από to internet, από το http://www.tsai.gr . Έχει τα πάντα, και το κυριότερο είναι ότι έρχονται τα σακουλάκια με οδηγίες βρασμού πάνω, για να μην μπερδευόμαστε.
Δοκιμάστε πάντως το τσάι αντί για(ή σε συνδυασμό με) καφέ και θα δείτε....

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6899

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Και μια και μιλάμε για τσάι, ας κάνουμε τις διευκρινήσεις...

Εκεί έξω κυκλοφορούν πολλών ειδών γεύσεις κλπ κλπ. Εμείς προτιμούμε είτε απλό, είτε πράσινο, είτε μέντα, είτε βανίλια. Είναι τα μόνα που εγγυημένα δεν έχουν υδατάνθρακες. Τα φρούτα του δάσους, η καραμέλα κλπ έχουν υδατάνθρακες.

Επίσης προσοχή σε κάποια μαγαζιά που σου φέρνουν σκέτο τσάι και βάζουν κάτω σιρόπι για να αποκτήσει γεύση. Εννοείται πως αυτό είναι μέσα στην ζάχαρη.

Επίσης, για εμάς που θέλουμε να είμαστε online όλη την ημέρα, μπορούμε να περιορίσουμε στους 3 τους καφέδες και όταν θέλουμε άλλο ρόφημα να κάνουμε τσάι ή ελληνικό καφέ.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, για εμάς που... έχουμε μια έλλειψη χρόνου... απλά βράστε νερό, βάλτε το σε μια κανάτα και ρίξτε μέσα δυο φακελάκια τσάι μαζί με όση ζαχαρίνη θέλετε. Μόλις κρυώσει λίγο βάλτε την στο ψυγείο και θα έχετε τσάι για 2-3 μέρες -ή όσο αντέξει. Αν κάποια στιγμή προς το τέλος σας φανεί βαρύ, απλά αραιώστε το με κρύο νερο.
Να σε προσέχεις, Marina

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6920

• anoiksi
  • Το Άβαταρ του/της anoiksi
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Εγώ πίνω 1.5 λίτρο πράσινο τσαι τη μέρα το typhoon αν το γνωρίζει κάποιος είναι εντάξει?
Positive Positive Positive!

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6973

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
λοιπον ξεκινησα το πρασινο τσαγακι (λευκο ηθελα αλλα δεν βρηκα) και εκτος απο μια καλη συνηθεια απεκτησα και μια καλη φιλη...την καλλιοπη! παντως δικιο ειχατε οι γνωστες. το λιπτον ως τσαι ουδεμια σχεση με τα πρασινα βιολογικα και χυμα τσαγια δεν εχει. για το θεμα με τους χρονους βρασμου επισης. ως τωρα νομιζα πως οσο πιο πολυ το αφησεις τοσο το καλυτερο. σφαλμα... ουκ εν το πολλω το ευ τελικα. και με τσιτωνει κιολας.. για να δουμε θα γινει ερωτας ο ενθουσιασμος, αγαπη ο ερωτας και αγαπημενη συνηθεια η αγαπη;

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6979

• ευθυμια
  • Το Άβαταρ του/της ευθυμια
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Πρόσεχε!!!Μετά απο όλα αυτά ,έρχεται το διαζύγιο!!!!(η κακίστρω!!!Να μη δώ άνθρωπο να χαρεί)χιχιχιχιχι!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα

Syndication