Συμφωνώ απόλυτα με tasa! Ο σωστός τρόπος παρασκευής είναι το παν στο τσάι, αλλιώς πικρίζει, ιδιαίτερα το πράσινο. Εγώ έχω αγοράσει ένα φθηνό σετ τσαγιέρας μικρής με φλυτζάνα μεγάλη μαζί. Το πρωι το φτιάχνω όπως ακριβώς περιγράφει η tasa, αλλά κάπως "βαρύ", δηλ. σε ένα μεγάλο μπρίκι, βάζω 2-3 κουταλιές σούπας τσάι. Μετά μισογεμίζω την φλυτζάνα και βάζω το υπόλοιπο στην τσαγιέρα. Μετά βράζω κι άλλο νερό και απογεμίζω την φλυτζάνα και το πίνω. Όταν τελείωσει, προσθέτω λίγο "πυκνό" τσαϊ από την τσαγιέρα, ξαναβράζω λίγο νερό (ή παγάκια το καλοκαίρι) και πάει λέγοντας.... Μπορεί να σας ακούγεται περίπλοκο, αλλά εμένα είναι η αγαπημένη μου συνήθεια....
Από το καλοκαίρι έκοψα και τον καφέ και έχω δει μεγάλη διαφορά στην ενεργητικότητα μου.. Εκεί που ήμουν Ο ΟΠΑΔΟΣ του καφέ (εσπρέσο και ελληνικού), και νόμιζα ότι δεν ζω χωρίς αυτόν, είδα ότι σ΄ έμενα, απλώς μου έδινε ένα "ξέσπασμα" ενέργειας, και μετά.... εξάντληση. Μετά που τον έκοψα, είδα ότι με το τσαϊ είμαι πιο σταθερή και δεν νιώθω εκείνη την αδικαιολόγητη κόπωση που ένιωθα παλιά. και βέβαια μεγάλη διαφορά στο ανοσοποιητικό, όλοι στο σπίτι έπαθαν τη γρίππη των χοίρων και εγώ δεν κόλλησα!
Λίγο προσόχη όμως στο μαύρο τσαϊ, τουλάχιστον εμένα μου προκαλεί δυσκοιλιότητα, άρα δεν το πίνω καθόλου...
Έγώ αγοράζω τσάγια από to internet, από το
http://www.tsai.gr . Έχει τα πάντα, και το κυριότερο είναι ότι έρχονται τα σακουλάκια με οδηγίες βρασμού πάνω, για να μην μπερδευόμαστε.
Δοκιμάστε πάντως το τσάι αντί για(ή σε συνδυασμό με) καφέ και θα δείτε....