spring έγραψε:
Εγώ πιστεύω πως εκτός από την περίοδο παίζει ρόλο και το ότι γυμνάζεσαι,έτσι σε συνδυασμό με την ατκις αλλάζεις τη σύσταση του σώματος,χάνεις λίπος βάζεις μυικό ιστό.Λογικά θα αρχίσεις να έχεις και διαφορά στους πόντους.Πάντως κάπου εδώ είχα διαβάσει ότι ο άτκινς δεν προτείνει πολλή γυμναστική στην αρχή(ιδιαίτερα στην α φάση) αλλά δε θυμάμαι γιατί.Να θυμάσαι όμως ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και μπορεί να αργήσει να πάρει μπρος,να κολλήσει,να φύγουν μαζεμένα,να κολλήσει πάλι.Και σε μένα κάτι τέτοιο γίνεται,στην αρχή είχα φαγωθεί νόμιζα ότι δε δουλεύει σε μένα ότι κάνω κάτι λάθος αν και την τηρώ τόσο καιρό με ευλάβεια σχεδόν παντα στην απλή της μορφή,αλλά ευτυχώς αν και δεν έχασα τόσα κιλά όσα θα ήθελα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα,τουλάχιστον έχασα αρκετούς πόντους και τα παντελόνια μου(ν.28) αν και με σφίγγουν κουμπώνουν

Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι δίαιτα που σε βοηθάει να χάσεις γρήγορα τα κιλά σου(σε μερικούς τυχερούς ισχύει κι αυτό), είναι δίαιτα που σε βοηθάει να αλλάξεις τη σύσταση του σώματός σου,να βάλεις σε μια σειρά το μεταβολισμό σου,να διατηρήσεις τα χαμένα κιλά κι όλα αυτά χωρίς να πεινάς τρώγοντας όχι βέβαια απ'όλα αλλά τουλάχιστον νόστιμα.
Αυτό παντως με την περίοδο κι εμένα μου έγινε τον πρώτο μήνα,ενω συνήθως είμαι ρολόι είχα καθυστέρηση 5 μέρες,αλλά τις επόμενες φορές όλα διορθώθηκαν είναι μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός.
Καλά μη φανταστείς ότι σκοτώνομαι κιόλας αλλά κάνω τη γιόγκα μου, τη zumba μου και το τρεξιματάκι μου... φαντάζομαι δεν προτείνει πολύ γυμναστική στην πρώτη φάση γιατί για τους περισσότερους είναι μεταβατικό στάδιο και ίσως θέλει χρόνο ο αργανισμός να συνηθίσει οτι πλέον παίρνει ενέργεια από τις κετώνες που καίνει το λίπος και όχι από τους υδατάνθρακες.
Συμφωνώ ότι είναι διατροφή που κυρίως σε βοηθάει να αλλάξεις τη σύσταση του σώματος και ήταν και ο λόγος που την επέλεξα. Θέλω να κάνω κάτι μόνιμο, να το κάνω τρόπο ζωής και όχι απλά μια γρήγορη λύση. Απλά περίμενα πως θα είχα χάσει κάτι αφού καταναλώνω λίγες θερμίδες (οι θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός μου σε κατάσταση ηρεμίας είναι1740, με την άσκηση πάει πάνω από 2000 άρα έχω καλή διαφορά). Για να δούμε τη δεύτερη - τρίτη μέρα του κύκλου τι θα πει η ζυγαριά!
On a side note, ειμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί είναι η πρώτη μέρα που είμαι σε φουλ κέτωση (το μωβάκι το πρωτελευταίο)!!! Όλες τις άλλες μέρες, ακόμα και σήμερα το πρωί είχα ροζάκι. Αλλά από το μεσημέρι έχω αυτή τη μεταλική γεύση στο στόμα και είπα να ξανακάνω τώρα και μου έδειξε ΜΩΒ!