Λοιπόν>
1> Έχω διαβάσει τ'άπειρα για τις πολυκυστικές. Και έχω αλλάξει 6 γυναικολόγους (άντρες γυναίκες), έχω πάει σε 4 δερματολόγους (σούπερ διακεκριμένους,πανεπιστημίου κτλ) λόγω τριχοφυίας και ακμής πλέον, έχω πάει και σε 3 ενδοκρινολόγους (που ουσιαστικά είναι το θέμα τους).Πέρασα 1,5 χρόνο να διαβάζω ιατρικά άρθρα γιατρών,εμπειρίες κοριτσιών και λειτουργίες ορμονών κ σώματος πάνω στις πολυκυστικές.Πραγματικά έχω φτάσει σε απόγνωση.Ήμουν μια χαρά όμορφο κοριτσάκι κι έχω γίνει ...άντε τώρα!
Τέσπα,δε λέω σε κανέναν τι να κάνει και τί να μη κάνει.Είναι επιλογή του καθενός. Ναι,να ακούτε τον γιατρό σας...αλλά αν μου επιτρέπετε να πω πως> Και για την απώλεια κιλών ΟΛΟΙ οι ΓΙΑΤΡΟΙ λένε χαμηλά λιπαρά και κανονικούς υδατάνθρακες,και την Ατκινς την βγάζουν καταστρεπτική.Δε φταίνε αυτοί που έτσι έχουν εκπαιδευτεί (στη περίπτωση που είναι λάθος).Έτσι και όλοι λένε οτι η μόνη λύση είναι αντισυλληπτικά (με ΤΟΣΕΣ παρενέργειες) ΔΕ μπορώ να ΔΕΧΤΩ οτι είναι η μόνη λύση. Εδώ δε ξέρουν καλά τι το προκαλεί...
Όσο για μένα,δε μπορώ να παίρνω αντισυλληπτικά, γιατί πέρα του οτι μου έχουν αλλάξει τελείως τον μεταβολισμό (που ήταν τελειος) και κάθε φορά που τα σταματάω για τους 3 μήνες μετά τα συμπτώματα είναι χειρότερα, άσε τη κατάθλιψη που απέκτησα και μή μιλήσω για τη λίμπιντο

,απλά δεν είμαι και συνεπής να τα παίρνω σωστά.
Έχω κάνει 3 κολπικά υπερηχογραφήματα και δεν έδειξαν κύστες αλλά σε μία οξεία σκοληκοειδίτη ο γιατρός που με εγχείρησε ήταν ενδοκρινολόγος και τις κοίταξε "από μέσα" και ΕΧΩ. Τότε μου είπε> "Κόψε τους υδατάνθρακες και τα πολλά λιπαρά και θα είσαι μια χαρούλα,έχει κι η κόρη μου.Θα 'σαι μιά χαρά,αλλά να κάνεις και γυμναστική γιατί βοηθάει τις ορμόνες." Τότε το έκανα για 2 βδομάδες κ κάτι (είδα αλλαγή, εμφανή στη τριχοφυία,και ήμουν χωρίς αντισυλληπτικά) ύστερα ένα πάρτυ γενεθλίων με γύρισε στα ίδια. Δε λέω σε κανέναν τι να κάνει. Μου είναι πολύ δύσκολο και μένα να κάνω αυτή τη δίαιτα,ήδη εχθές την χάλασα και τώρα πάλι από την αρχή(SUGAR ADDICT).Αλλά άμα τα καταφέρω (ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΑΞΙΜΟΥΜ θα έχω αλλάξει την υγεία μου όπως θέλω εγώ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΩ Σ'ΟΛΟ ΤΟ ΚΌΣΜΟ!!! γιατί είναι άδικο τόσα κοριτσάκια να χαλάνε τη ψυχολογία τους και το σωματάκι τους και να βάζουν χάπια να κάνουν αυτά που θα έπρεπε να κάνει το σώμα τους.
Και λυπάμαι αλλά ΝΑΙ οι πολυκυστικές έχουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ σχέση με τη γλυκόζη και τον υπερινσουλινισμό γιατί η ινσουλίνη είναι ορμόνη.Γι'αυτό αυξάνουν κατά 40% (πάνω-κάτω) τον διαήτη τύπου ΙΙ. Δώστε μου κουράγιο και θα γίνω το πειραματόζωο σας. Στενοχωριέμαι για άλλα κοριτσάκια που έχουν καταλήξει να ξυρίζονται και να ντρέπονται να βγούν από το σπίτι τους (εγώ ακόμα τη παλεύω εμφανισιακά), θέλω να τους πώ το μυστικό.Αλλά θέλω το μυστικό να είναι...ασφαλές!! Δε συμβουλεύω κανέναν για κάτι που δεν είμαι σίγουρη ποτέ.
Οπότε...υπομονή...3μήνες...6 μήνες...υπομονή...ατκινς και γυμναστική...
2> nanage δε τα σύνδεσα. Διαφορετικές ερωτήσεις (μπερδεμένο μυαλό η ΜΟΥ). Φυσικά δεν έχουν σχέση οι πολυκυστικές με τη μυκυτίαση.
3> Αγαπητό Ρουλάκι (που πάντα μου απαντάς

) αυτό για τη μυκυτίαση το διάβασα στο βιβλίο του Ατκινς...νομίζω είναι και θέμα ψυχολογίας (αυθυποβολή), ανοσοποιητικού, προδιάθεσης...κτλ Μακάρι να μήν είναι γιατί το προσούτο είναι το μόνο που με κρατάει στη δίαιτα (το'χω σαν γλυκό) και να μήν έχω κάθε τρείς και λίγο μύκητες και να μην αναγκαστώ να τρώω τα γιαούρτια που είναι μπλιάχ και φούλ υ/α.
Είστε όλοι γλυκήτατοι.Το χαμστεράκι-ΜΟΥ (ακα πειραματόζωο σχέσης πολυκυστικών ωοθηκών και διατροφής) σας χαιρετά και ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ γιατί τα τρουφάκια στα πάρτυ καραδοκούν!! ΜΜΜΜΟΥΑ!!!