Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: κιτρινα τυρια

Re: κιτρινα τυρια 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2758

• MARLOU
  • Το Άβαταρ του/της MARLOU
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Marina έγραψε:

Τα τυριά στο lidl είναι εκ Γερμανίας και γράφουν όταν έχουν υδατάνθρακες. Θα τα προσέχω και αυτά όμως, ποτέ δεν ξέρεις...

απιστευτο!!! και σημερα πηρα απο τα lidl kitrino τυρι :( ( ( αλλα λεει 0,1 υ/α (μηπως ειναι χωρις αυτα τα αλευρα που λες??) και αν τα ειχε δε θα τα εγραφε στα συστατικά εστω???
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: κιτρινα τυρια 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2759

• Dimitris
  • Το Άβαταρ του/της Dimitris
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Στις καλές σπιτικές μαγιονέζες η βάση είναι η πατάτα αλλιώς συνήθως η μαγιονέζα "κόβει". Οπότε το πατατάλευρο είναι βασικό συστατικό της μαγιονέζας. Στις συσκευασμένες ωστόσο (Kraft) με πλήρη λιπαρά η ποσότητες υδατάνθρακα είναι περιορισμένες. Αλλά μη σας πιάνει πανικός για το τυρί. Αγοράστε ketostix στην τελική αν είναι να χάνετε τον ύπνο σας. Αλλά όπως όλες οι δίαιτες έτσι και η ¨Ατκινς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία. Οπότε ακόμα και αν φας 40 υδατάνθρακες μια μέρα και νομίζεις ότι έχει φάει 20 δεν είναι το τέλος του κόσμου, απλά χάνεις ένα μικρό μέρος από το "μεταβολικό bonus". Σημασία έχει ότι αισθάνεσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου και την προσπάθεια που κάνεις. Άλλωστε δεν είναι οι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το βασικό πλεονέκτημα της Άτκινς είναι πως κόβει την όρεξη και σε υποχρεώνει να μην τρως πολύ μεγάλες ποσότητες. Δεν είναι λίγες οι παραλλαγές της ¨Ατκινς με περισσότερους υδατάνθρακες. ¨Αλλωστε πιστεύω ότι σε καμιά δίαιτα δεν πρέπει να ξεπερνάς τα 130 γραμμάρια τυρί την ημέρα που είναι αρκετά.

Re: κιτρινα τυρια 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2767

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
αυτα που λες ειναι σωστα...αλλα...
δεν ειναι ολοι εδω μεσα για τα κιλα τους και μονο! οταν υπαρχει παθολογικη κατασταση που πρεπει να αντιμετωπιστει, το περιπου δεν καλυπτει... στην επιληψια πχ. δεν παιζεις με τις ποσοτητες. δεν ειναι κριμα καποιος να παρατησει τη διατροφη λογω "αναποτελεσματικοτητας" απο ελλειπη πληροφορηση; φανταζεσαι την απογοητευση καποιου που θα κανει κριση νομιζοντας πως δεν εκανε κανενα διατροφικο σφαλμα; δεν λεω πως ειναι σιγουρο πως τρωμε 1 κιλο τυρι στην καθισια σε ημερησια διαταξη, αλλα ολους μας μας πιανει κατα καιρους καποια κριση μονοφαγιας, καποιο κολλημα με καποιο προϊον, που ισως να τυχει να ειναι το κασερι. και να το κανω και λιγο πιο προσωπικο. εχω δυσιδρωσικο εκζεμα. με τη φαση ενεργοποιησης που ακολουθω μονιμα, σταματησα την κορτιζονη που επαιρνα επι σειρα ετων. ποτε ομως δεν εξαλειφθηκε τελειως. παντα εχω στα χερια και στα ποδια φουσκαλακια και πληγιτσες που ομως ειναι πολυ μικρες και απλα δεν τις αξιολογω. τρωω ομως καθημερινα μεγαλες ποσοτητες κιτρινων τυριων. μηπως μειονωντας τες το εκζεμα εξαφανιστει εντελως; μηπως δεν ειναι 100% οργανικο; τωρα που ξερω μπορω να πειραματιστω. ως τωρα ομως δεν ηταν λιγες οι φορες που απογοητευτηκα και μπηκα στον πειρασμο να φαω τονους σοκολατας μονο και μονο επειδη ειχα μια εξαρση, που παρεπιπτοντως κανει το λιγοτερο 2 εβδομαδες να περασει αν δημιουργηθει. κριμα δεν ειναι;

Re: κιτρινα τυρια 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2769

• Dimitris
  • Το Άβαταρ του/της Dimitris
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
¨Εχεις δίκιο Μαρία μου και δεν ήθελα να φανώ αναίσθητος, σίγουρα είναι ένα ζήτημα που αξίζει περισσότερης μελέτης και για πολλές κατηγορίες ανθρώπων έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τον ακριβή αριθμό υδατανθράκων που λαμβάνουμε. Τώρα το πιο ανησυχητικό είναι αυτό που δήλωσες ότι οι υδατάνθρακες μπορεί να φτάνουν μέχρι και τους 10 σε 100 γραμμάρια προϊόντος. Πιστεύω ότι αν πάρει κάποιος 20 γραμμάρια υδατάνθρακες και φάει επιπλέον 20 γραμμάρια κίτρινο τυρί και κάνει την επόμενη μέρα test ketostix μπορεί να σχηματίσει μια εικόνα για το αν πραγματικά υπερβαίνει τους υδατάνθρακες που χρειάζεται.

Re: κιτρινα τυρια 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2772

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
mamamaria σε καταλαβαίνω απόλυτα ;)

Για μένα που λόγω της φωτοευαισθησίας πρέπει να μένω στους 20, αυτό είναι καθαρή παραπλάνηση και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.

Σε ένα όχι και τόσο θεωρητικό σενάριο, τρώω μισό κιλό κασέρι και παίρνω 50 υδατάνθρακες. Βάλε και τους άλλους 20 από τα υπόλοιπα φαγητά, μας κάνει 70.
Την άλλη μέρα το πρωί, σηκώνομαι περιχαρής να πάω στην δουλειά μου. Όμως λόγω των υπερβολικών υδατανθράκων της προηγούμενης, κάνω σύμπτωμα! Και πέφτω στη μέση του δρόμου. Και με χτυπάει διερχόμενο αυτοκίνητο! Την συνέχεια την αφήνω στην φαντασία σας...

Δεν είναι όλα τα πράγματα απλά. Δεν μπορεί ο άλλος έτσι ασυνείδητα να βάζει πατατάλευρο στο τυρι και να μην το γράφει. Αν θέλει να βάλει, δικαίωμά του. Αλλά ας το γράψει. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες τροφές. Τα κλασικά μπιφτέκια στα σουβλατζίδικα που είναι τίγκα στο ψωμί και στα παρουσιάζουν ως "μόνο κρέας", την ζάχαρη στους καφέδες των καφετεριών που και καλά βάλανε καταλάθος, την κόκα κόλα στα ποτά που δεν είχαν λάιτ και βάλανε κανονική. Αν αρχίσω δεν θα τελειώνω...

Το θέμα βέβαια είναι ότι όταν μιλάμε για τυποποιημένα προϊόντα υπάρχει και μια ευθύνη απέναντι στο κράτος. Υπάρχουν νόμοι και κυρώσεις. Τώρα τι κάνει το κράτος για αυτό, είναι άλλο θέμα...

Dimitri στα 4 χρόνια που κάνω Άτκινς δεν έχω πάρει ποτέ ketostix. Με αυτά που βλέπω όμως, έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά. Όχι για μένα. Για την φουκαριάρα την φωτοευαισθησία μου που αν δεν είμαι σε κέτωση, θα με στείλει αδιάβαστη... angel gel
Να σε προσέχεις, Marina

Re: κιτρινα τυρια 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2774

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
συμφωνω νομιζω κι εγω!! λιγο παρατραβηγμενο νομιζω οτι μου φαινεται το ολο θεμα! σιγουρα θα βαζζουν ισως καποιοι γιατι παντα κ παντου υπαρχουν οι παρανομοι!1 ομως δε νομιζω οτι στα 100 γρ θα περνουμε 10 υδατανθρακες!! νομιζω ειναι πολυ! κ αυτο θα το διαπιστωνουν κ τα ατομα τα οποια οπως η Marina εχουν λογο για τον οποιο πρεπει να μενουν μονιμα στους 20 οποτε εαν η παραπανω καταναλωση τυριων σε μι μεαρ ειχε τοση προσθηκη υδατανθρακων θα επρεπε να εκαναν κρισεις συχνα οποτε κατι θα καταλαβαιναν! δε νομιζω οτι ειναι τοση μεγαλη η ποσοτητα! νομιζω οτι τα τραγικοποιουμε λιγο τα πραγματα.................. character43 aracter43
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα

Syndication