mamamaria σε καταλαβαίνω απόλυτα
Για μένα που λόγω της φωτοευαισθησίας πρέπει να μένω στους 20, αυτό είναι καθαρή παραπλάνηση και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.
Σε ένα όχι και τόσο θεωρητικό σενάριο, τρώω μισό κιλό κασέρι και παίρνω 50 υδατάνθρακες. Βάλε και τους άλλους 20 από τα υπόλοιπα φαγητά, μας κάνει 70.
Την άλλη μέρα το πρωί, σηκώνομαι περιχαρής να πάω στην δουλειά μου. Όμως λόγω των υπερβολικών υδατανθράκων της προηγούμενης, κάνω σύμπτωμα! Και πέφτω στη μέση του δρόμου. Και με χτυπάει διερχόμενο αυτοκίνητο! Την συνέχεια την αφήνω στην φαντασία σας...
Δεν είναι όλα τα πράγματα απλά. Δεν μπορεί ο άλλος έτσι ασυνείδητα να βάζει πατατάλευρο στο τυρι και να μην το γράφει. Αν θέλει να βάλει, δικαίωμά του. Αλλά ας το γράψει. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες τροφές. Τα κλασικά μπιφτέκια στα σουβλατζίδικα που είναι τίγκα στο ψωμί και στα παρουσιάζουν ως "μόνο κρέας", την ζάχαρη στους καφέδες των καφετεριών που και καλά βάλανε καταλάθος, την κόκα κόλα στα ποτά που δεν είχαν λάιτ και βάλανε κανονική. Αν αρχίσω δεν θα τελειώνω...
Το θέμα βέβαια είναι ότι όταν μιλάμε για τυποποιημένα προϊόντα υπάρχει και μια ευθύνη απέναντι στο κράτος. Υπάρχουν νόμοι και κυρώσεις. Τώρα τι κάνει το κράτος για αυτό, είναι άλλο θέμα...
Dimitri στα 4 χρόνια που κάνω Άτκινς δεν έχω πάρει ποτέ ketostix. Με αυτά που βλέπω όμως, έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά. Όχι για μένα. Για την φουκαριάρα την φωτοευαισθησία μου που αν δεν είμαι σε κέτωση, θα με στείλει αδιάβαστη...

gel