Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: LIDL, ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

LIDL, ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4904

• anna9889
  • Το Άβαταρ του/της anna9889
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σας και από μένα.. Συγχαρητήρια στη Marina, άλλα και στα άλλα μέλη του φόρουμ που απαντούν, ενθαρρύνουν, λύνουν απορίες...
Έχω ένα link με ανάλυση των πληροφοριών για τα διατροφικά στοιχεία των προϊόντων του LIDL. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο..

http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c. ... navi.index

Άννα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: LIDL, ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4906

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
καλημερα anna!! καλα το εκανες κ αναρτησες τον πινακα! σε γενικες γραμμες το τιμαμαι το lidl εδω μεσα! εγω ιδιατερα εχω περισσοτερη εμπιστοσυνη σε αυτα τα προιοντα απο οτι στα δικαμας! υπαρχει ελχγος βρε παιδι μου!!! κ πιο οικονομικα ειναι! bravo avo

Re: LIDL, ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4908

• yiannis
  • Το Άβαταρ του/της yiannis
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γράφει όμως κάπου στο ίδιο site:

Υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια στο σώμα μας. Θα πρέπει να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής μας, δηλαδή πάνω από 50 τοις εκατό της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης πρέπει να προέρχεται από υδατάνθρακες. Ο εγκέφαλος μάλιστα έχει ως μοναδική πηγή ενέργειας τους υδατάνθρακες.

Οι υδατάνθρακες περιέχονται κυρίως στα σιτηρά και τα προϊόντα σιτηρών, αλλά και στις πατάτες και στα φρούτα.

Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι. Διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη δομή και κατά συνέπεια ως προς την επίδρασή τους στο επίπεδο σακχάρου του αίματος. Τα βασικά δομικά συστατικά των υδατανθράκων είναι οι μονοσακχαρίτες, στους οποίους ανήκει για παράδειγμα η γλυκόζη. Ορισμένοι υδατάνθρακες βρίσκονται στη βασική αυτή μορφή, ενώ άλλοι αποτελούνται από δύο ή περισσότερες εκαντοντάδες μονοσακχαρίτες.

Συνίσταται η κατανάλωση ιδιαίτερα των υδατανθράκων που περιέχονται στα προϊόντα αμύλου με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως το ρύζι, το ψωμί και τα ζυμαρικά ολικές αλέσεως, τα όσπρια, τα λαχανικά και οι πατάτες.

Χρειάζεται το ανάλογο φιλτράρισμα η ανάγνωση. Αυτό που λέει για την ημερ. πρόσληψη δε νομίζω να βρίσκει κανέναν από μας σύμφωνο. Για τα ολικής αλέσεως παρακάτω σωστά τα λέει.
Επίσης έχει ξεχωριστό σημείωμα για τα σάκχαρα και εκεί οι απόψεις ότι η ΣΗΠ είναι 90 γρ/ημ. είναι αμφιβόλου εγκυρότητας!!
"συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση για μια γυναίκα με μέση σωματική δραστηριότητα είναι 90g."

Re: LIDL, ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4909

• yiannis
  • Το Άβαταρ του/της yiannis
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ο εγκέφαλος μάλιστα έχει ως μοναδική πηγή ενέργειας τους υδατάνθρακες.

Τώρα εξηγούνται πολλά για την πνευματική κατάσταση κάποιων μελών εδώ μέσα!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: LIDL, ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4911

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
yiannis έγραψε:
Ο εγκέφαλος μάλιστα έχει ως μοναδική πηγή ενέργειας τους υδατάνθρακες.

Τώρα εξηγούνται πολλά για την πνευματική κατάσταση κάποιων μελών εδώ μέσα!! :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: fryingpan yingpan

Re: LIDL, ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4913

• anna9889
  • Το Άβαταρ του/της anna9889
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Συμφωνώ yiannis και επαυξάνω! Όπως εγώ που όταν λέω ότι εδώ και 3 χρόνια δεν τρώω καθόλου ζάχαρη και μου απαντούν ότι "μα δεν κάνεις καλά, κάποια στιγμή (πότε??) ο οργανισμός σου θα αντιδράσει και θα πάθεις υπογλυκαιμία" ή το αμίμητο "μα η ζάχαρη είναι απαραίτητη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό".... Τι να πει κανείς για τους άπειρους διατροφικούς μύθους που κυκλοφορούν, με πρώτο και καλύτερο ότι η ATKINS είναι επικίνδυνη......
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα

Syndication