Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: β φαση *Atkins*

β φαση *Atkins* 15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #13926

• maria_p
  • Το Άβαταρ του/της maria_p
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γεια σας!
Σε άλλο topic αναφέρεστε στην α' φάση αλλά δυστηχώς δεν ειναι όλα σωστα!Γραφονται διαφορα.. απο αυτά που δεν επιτρέπονται!

Επειδή η α' φάση είναι μόνο 14 μέρες- για αρχή τουλάχιστον- μπορείτε να αναφέρεται και σε μας τα μυστικά σας.. για τη 2η φάση!
Στο βιβλίο του ο ατκινς λέει΄πως ανεβάζουμε 5 γρ υδατάνθρακα τη βδομάδα!μεχρι να σταματήσουμε να χάνουμε ...
Δηλ αυτά τα 5 γρ τι μπορεί να είναι!
Φρούτο, (ποιο???)
Γιαούρτι ή γάλα???
Εσείς τι προτιμάτε!

Ειναι σίγουρο ότι ο ρυθμος απώλειας μειώνεται!αλλά τι να εχουμε στο νου μας?στη Δευτερη φάση μένουμε εώς ότου χάσουμε ολα τα κιλά που θελουμε;
πόσο μπορεί να διαρκέσει η δεύτερη φάση?
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: β φαση *Atkins* 15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #13928

• irena 68
  • Το Άβαταρ του/της irena  68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
Μαρια αν κοιταξεις καλα στο βιβλιο στο κεφαλαιο 8 τα γραφει ολα .Εγω ειμαι ακομα(3 μηνες)στην ενεργοποιηση γιατι εχω μεγαλο δρομο.Ομως το μελετησα πολυ πριν καν αρχισω διαιτα .Τα προσθετεις με τη σειρα που γραφει και μαλιστα δινει και παραδειγματα..........μελετα το λιγο καλυτερα..........θελει στρατιγικη.....και σιγουρα πρεπει να περασεις και απο τις 4 φασεις......αυτη ειναι η ΑΤΚΙΝΣ .Καλη επιτυχια.........

Re: β φαση *Atkins* 15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #13930

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Kαλησπερα..
Στην 1η φαση υπαρχουν απαγορευμενα, εκτος απο τα μονιμα -επεξεργασμενοι υδατ- αλλα τελικα μπορεις να φας απ ολα, οσα ελεγχεις οτι δε σε κολλανε ή μπορεις να χωρεσεις στα ορια των υδατ σου.. καλο ειναι ν αποφευγονται βεβαια κ το γαλα, τα φρουτα, τα οσπρια, τα ξηροκαρπια ή οι πολυ αμυλουχες τροφες.. αλλα αν δεις υπαρχει γαλα με ελαχιστους υδατ -της σογιας- ή το ταχινι που χρησιμοποιουμε για το ψωμακι μας -ξηρος καρπος, κ γιαουρτι με χαμηλους, που μπορεις να το βαλεις στο ψωμακι ή για να φιαξεις μπεσαμελ.. το βασικο ειναι να χωραει στο συνολο που εχουμε ορισει -μεχρι 20 βεβαια..αν κ πραγματικα με την πιο απλη διατροφη της 1ης φασης (λιπαρη πρωτεινη+σαλατα) δεν ειναι ουτε στερητικη ουτε πεινας, εχεις πιο γρηγορα κ θεαματικα αποτελεσματα..
Λενε πως, αν εχεις πολλα κιλα να χασεις, καλο ειναι να μεινεις στην 1η φαση για οσο περισσοτερο μπορεις ή στην 2η.. περνας στις επομενες φασεις οταν απομενουν λιγα, 5-7 απ το στοχο..αλλα αν το σκεφτεις δεν ειναι μια διαιτα αστραπη αλλα μια διατροφη για μια ζωη, γι αυτο -νομιζω- οτι εχει κ τοσες φασεις, για να συνηθισει κ ο οργανισμος κ μεις σ αυτην..το βασικο ειναι η συνηθεια (αυτο δε μας εκανε να φτασουμε εδω;! -οι κακες συνηθειες μας)..
Ποσο περισσοτερο θα κρατησει η καθε φαση το κανονιζεις εσυ, καθως κ το τι θα προσθεσεις αρκει να το μετρας κ να το υπολογιζεις, οπως κ να ελεγχεις αν σε κολλαει..μπορεις να προσθεσεις ολα οσα αναφερεις, ενα-ενα κ μετρημενα.. εχει σχετικη αναρτηση για τον τυφλοσουρτη της αλλαγης απο σταδιο σε σταδιο..αλλα ειπαμε οτι ο καθε οργανισμος εχει το δικο του ρυθμο κ αντιδραση.. κ εχει να κανει κ με τις δικες μας αναγκες κ συνηθειες..
Για φρουτα κοιτα τους καταλογους η κανε αναζητηση σε αναρτησεις (φραουλες, κερασια, κ.ά -φρεσκα ή κ κατεψυγμενα- μικροποσοτητες που μπορεις να χωρεσεις στην προσθηκη των +5)..
Καλη μας συνεχεια.. goodluck odluck grouphug ouphug

Re: β φαση *Atkins* 15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #13936

• sofiamar
  • Το Άβαταρ του/της sofiamar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Mαριαp, στο αλλο θεμα που γραφονται πραγματα για την α΄ φαση, μπορει να μην ειναι σωστα για την αρχικη εκδοση του βιβλιου αλλα σωστα για τις επομενες εκδοσεις οπου εγιναν καποιες τροποποιησεις.Επισης, μπορει να αναφερεται οτι απαγορευται το ποτο, αλλα καποιος να πιει ενα ποτο με 0 υδατανθρακες ξεροντας οτι δεν ειναι by the book αλλα προσαρμοζεται στις συνθηκες. Μια τετοια ευελιξια εγω προσωπικα την θεωρω εξυπνη επιλογη μιας κ που εδω μιλαμε για προσαρμογη σε εναν διαφορετικο τροπο διατροφης κ οχι σε μια διαιτα 1 μηνα ή κατι αναλογο. Ειναι καλυτερα να φας κατι απαγορευμενο (πχ. κρασι ή 1 φρουτο στην α' φαση) ή κατι που αναλογει σε μια επομενη φαση απο το να φας πιτσα ή ενα σαντουιτς. Απο το να καταπιεστεις κ να χαλασεις εντελως την διατροφη σου εννοω.

Κατα τα αλλα οπου δει καποιο μελος λαθος ή κατι που θεωρει πώς δεν ειναι ετσι γι αυτον, δεν βλεπω τον λογο να μην το γραψει. Αλλωστε ολοι εδω τις εμπειριες μας λεμε κ οτι νομιζουμε....Καθε αποψη δεκτη λοιπον:)

Τωρα σε οτι αφορα την Ατκινς ειναι απαραιτητο να περασουμε απο ολες τις φασεις ουτε μονο απο την πρωτη ή την δευτερη.Το ποσο διαρκει η καθε φαση εξαρταται και απο τον μεταβολισμο του καθενος μας κ την αντισταση στην καυση λιπους που ειναι διαφορετικη για καθε οργανισμο. Οποτε δεν υπαρχει καποιο στανταρ.

Για τα τροφιμα που ρωτας στο βιβλιο αναφερει συγκεκριμενες προτασεις. πχ. μοτσαρελα 140γρ, ή τυρι ρικοτα 112γρ, κοτατζ τσιζ 160γρ κλπ. Απο ξηρους καρπους πχ.αμυγδαλα 30καρπους, καρυδια 14κλπ. Αν διαβασεις το βιβλιο στο κεφαλαιο για την β φαση θα δεις παραδειγματα.Ακομα κ στο σαιτ της Ατκινς ή σε αλλα σαιτ στο ιντερνετ.

Re: β φαση *Atkins* 15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #13940

• maria_p
  • Το Άβαταρ του/της maria_p
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα σας!Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Ρωτάω για να καταλάβω καλύτερα.. τι να πράξω..
Η δική μου περιπτωση ..ολο παίρνω και δύσκολα χάνω!Ειμαι επιρρεπής στα γλυκα, και τα ζυμαρικα....αλλα οταν κανω ατκινς... τα κόβω όλα!και για καιρό!
Ειμαι 1,57, 62.500, 27 χρονών, η κατανομή του λίπους ειναι παντού με εμφαση στα μπουτια και την κοιλια! Την προηγούμενη φορά με ατκινς φυσικα έφτασα στα 57,5 ήμουν καλή..αλλά δεν τα διατήρησα..γιατί ξέφυγα δεν τηρούσα το πρόγραμμα, δεν εκανα συντήρηση!
Λογικο!
Τα κιλά που θελω να χάσω είναι 7,500..δεν είναι πολλά αλλά και δεν ειναι καθόλου εύκολο!
Γι αυτό .....θελω να μην κανω λάθος με τις φάσεις!
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Re: β φαση *Atkins* 15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #13943

• irena 68
  • Το Άβαταρ του/της irena  68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
Μαρια μου δυστυχως τα κιλα φευγουν και ξαναερχονται αν δεν προσεξουμε πολυ ευκολα.Εχω και εγω την ιδια κατανομη λιπους και καταλαβαινω.Το καλυτερο ειναι να χασουμε εστω και λιγοτερα και να τα διατηρησουμε οποτε πρεπει να εκπαιδευτουμε πολυ.Να αφαιρεσουμε τις κακες μας συνηθειες που μας οδηγησαν στν κατασταση αυτη.Θελει υπομονη και επιμονη....σου ευχομαι ολοψυχα να πετυχεις.....
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα

Syndication