Γεια σας ,
Σήμερα ανακάλυψα το συγκεκριμενο site και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μπορώ να μάθω αλλά και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου στην χαμηλών υδατανθρακών διατροφή.
Εδώ και 15 χρόνια έχω ανακαλύψη ότι πάσχω από την νόσο Crohn και ακολουθώ θεραπευτική αγωγή. Τα τελευταία χρόνια όμως η ζυγαρία έχει αρχίσει να ανεβαίνει αργά και σταθερά προς τα πάνω . Πριν απο τρία χρόνια πήγα σε διαιτολόγο και ακολούθησα για 1 1/2 χρόνο διατροφή και γυμναστική και έχασα με κόπο κάποια κιλά. Ο λόγος που ο ρυθμός των κιλών που χάνω είναι χαμηλός οφείλεται στην πολύχρονη χρήση φαρμάκων όπου έχουν μπλοκάρει τον μεταβολισμό μου . Έχοντας φτάσεις μία διατροφή με πρόσληψη 900 θερμίδες ημερησίως και με χρήση ολοήμερων με μήλα και γιαουρτια είχα κουραστεί -εξαντληθεί και απογοητευθεί με αποτέσμα να σταμάτησω την προσπάθεια. Δεν είναι απαραίτητο να σας πω βέβαια ότι σταδιακά επανήλθα στα αρχικά μου κιλά προ δίαιτας. Πριν από λίγες ημέρες πηγαίνοντας στο φαρμακείο ο φαρμακοποιό μου , μου πρότεινε την Ατκινς και μου έδωσε το βιβλιαράκι να το μελετήσω. Και έχω ξεκινήσει δειλά -δειλά την προσπάθεια. Δεν έχω δει τόσο μεγάλο αποτέλεσμα στα κιλά αλλά εκεί που είδα φοβερό αποτέλεσμα στα συμπτώματα της νόσου....και βέβαια είμαι αποφασισμένη να συνεχίσω την προσπάθεια Αυτό που θέλω να ρωτήσω είνια το εξής τα φάρμακα που παίρνω (Salofalk Granu-Stix 1.000 mg) γράφουν πάνω στα συστατικά τους είναι ότι περιέχει ασπαρτάμη που ισοδυναμεί με 1,12mg φαινυλαλανίνης. Που μπορώ να βρω και να υπολογίσω πόσους υδατάθρακες έχει η ημερήσια δόση μου για να την αφαιρώ από την διατροφή μου ?