Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Κάντε την Άτκινς ακόμη πιο αποτελεσματική!

Re: Κάντε την Άτκινς ακόμη πιο αποτελεσματική! 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6747

• anna9889
  • Το Άβαταρ του/της anna9889
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μπράβο βρε Mary.. Έχεις ένα μαγικό τρόπο να κάνεις κατανοητά πράγματα που έχω διαβάσει και ξαναδιαβάσει και νομίζω ότι έχουμε καταλάβει! Ότι είναι αυτονόητο να αυξήσουμε την δραστηριότητα μας είναι, αλλά άλλο είναι να το βλέπεις και τεκμηριωμένο! :lol:

Όμως έχω μια απορία... :shock: Αν φάμε 1000 θερμίδες μόνο από μαρούλια ή 1000 θερμίδες μόνο από κοτόπουλο ή 1000 θερμίδες μόνο από ψωμιά, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο στην αυξομείωση του βάρους μας ????
Προφανώς όχι, άλλωστε γι' αυτό και εδώ χάνουμε όλοι πιο γρήγορα με την low - carb διατροφή. Αλλά γιατί γίνεται αυτό? Επειδή ο οργανισμός καίει το λίπος για ενέργεια? όμως η Atkins έχει αρκετές θερμίδες από λιπαρά σε μία τυπική μέρα... Έχει να κάνει με την μετατροπή των θερμίδων σε ενέργεια? Ουφ μπερδεύτηκα.... Και γιατί όλοι οι "ειδικοί" λένε ότι μετράνε μόνο θερμίδες? Ξέρει κανένας να μου λύσει την αιώνια απορία μου?
Ευχαριστώ πολύ!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Κάντε την Άτκινς ακόμη πιο αποτελεσματική! 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6748

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Mary, πολυ ωραια τα παραδειγματα σου. Και μια και βγαλαμε ολοι τα μολυβια και τα κομπιουτερακια,ας βρουμε τωρα και ποσες θερμιδες καιμε την ημερα, συμφωνα με τις δραστηριοτητες μας:

Πώς θα βρω τη φυσική ενέργεια που δαπανώ καθημερινά;
Aφού βρήκατε το βασικό μεταβολισμό σας, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε την ενέργεια που ξοδεύετε καθημερινά μέσω της φυσικής σας δραστηριότητας. Για να την υπολογίσετε, πρέπει πρώτα απ’ όλα να σημειώσετε τις δραστηριότητες ενός 24ώρου σας. Σε κάθε δραστηριότητα αντιστοιχεί διαφορετικός συντελεστής, όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα.

ΔIAΦOPEΣ KATHΓOPIEΣ ΔPAΣTHPIOTHTΩN
KAI O ΣYNTEΛEΣTHΣ ENTAΣHΣ ΓIA KAΘE MIA AΠO AYTEΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Ανάπαυση Ύπνος 1.0
Πολύ ελαφριά εργασία-άσκηση Δραστηριότητες σε καθιστή ή όρθια θέση,γραφομηχανή,ράψιμο,σιδέρωμα,μαγείρεμα,παίξιμο μουσικού οργάνου,εργαστηριακή εργασία 1,5
Ελαφριά εργασία-άσκηση Bάδισμα σε επίπεδο δρόμο με 4-5 χλμ. ανά ώρα, εργασία σε εστιατόριο, καθάρισμα σπιτιού, ξυλουργική, απασχόληση με παιδιά, εργασία σε γκαράζ, ιστιοπλοΐα 2,5
Μέτρια εργασία-άσκηση Γρήγορο βάδισμα 5,5-6,5 χλμ. ανά ώρα, μεταφορά φορτίου, χορός, σκι, ποδήλατο, τένις, σκάψιμο κήπου 5.0
Βαριά εργασία-άσκηση Bάδισμα ανηφορικό με φορτίο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, σκάψιμο, ορειβασία 7,0

Πηγή: Παγκόσμια Oργάνωση Yγείας, 1985.
Παράδειγμα: Aν κοιμηθήκατε 8 ώρες, δουλέψατε στο γραφείο σας και αργότερα στο σπίτι σας μπροστά στον υπολογιστή άλλες 10 ώρες, ασχοληθήκατε με την καθαριότητα του σπιτιού σας και με τα ψώνια (ελαφριά εργασία) 4 ώρες και ασκηθήκατε (βαριά εργασία) άλλες 2 ώρες, αυτό που χρειάζεται να γίνει στη συνέχεια είναι να πολλαπλασιάσετε τις ώρες που αφιερώσατε σε κάθε κατηγορία δραστηριότητας με τον αντίστοιχο συντελεστή έντασης δραστηριότητας και να αθροίσετε τα αποτελέσματα:
● 8 ώρες ανάπαυσης x 1,0 =[8] ● 10 ώρες πολύ ελαφριάς εργασίας x 1,5 =[15]
● 4 ώρες ελαφριάς εργασίας x 2,5 =[10]● 2 ώρες βαριάς εργασίας x 7,0 =[14] [8 + 15 + 10 + 14 = 47].
Στη συνέχεια, διαιρέστε το συνολικό άθροισμα που βρήκατε, δηλαδή το 47, με το 24 (τις ώρες της ημέρας). Άρα: 47 : 24 = 1,9. Tο αποτέλεσμα αυτής της πράξης, δηλαδή το 1,9, αντιπροσωπεύει το δείκτη φυσικής δραστηριότητας για τη συγκεκριμένη μέρα που επιλέξατε. Tέλος, για να βρείτε τη συνολική ενέργεια που δαπανήσατε μέσω του βασικού μεταβολισμού σας και της φυσικής σας δραστηριότητας, πολλαπλασιάστε τις θερμίδες του βασικού μεταβολισμού με το δείκτη της φυσικής δραστηριότητας. Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα, η συνολική ενέργεια που καταναλώθηκε μέσα στο συγκεκριμένο 24ωρο είναι: Συνολική Eνέργεια = Bασικός Mεταβολισμός x Δείκτη Φυσικής Δραστηριότητας = 1.373 Kcal x 1,9 = 2.608,7. O αριθμός που προέκυψε είναι οι θερμίδες που πρέπει να παίρνετε καθημερινά για να διατηρήσετε το βάρος σας.
(Πολυ καλο πραγμα το copy paste...)
Και ενα πολυ καλο λινκ, για να υπολογισουμε και το ποσες θερμιδες θα καψουμε χωρις ασκηση, διοτι ειμαστε και λιγο τεμπελες, βεβαιως-βεβαιως :lol: :lol:
[url:3g0zgqfc]www.freemotion.gr/rmr.html[/url]

Φυσικα υπαρχει και αναλογο λινκ, για τις λιγοτερο τεμπελες...
[url:3g0zgqfc]www.freemotion.gr/burn.html[/url]
love your self

Re: Κάντε την Άτκινς ακόμη πιο αποτελεσματική! 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6752

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
anna9889 έγραψε:
...Όμως έχω μια απορία... :shock: Αν φάμε 1000 θερμίδες μόνο από μαρούλια ή 1000 θερμίδες μόνο από κοτόπουλο ή 1000 θερμίδες μόνο από ψωμιά, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο στην αυξομείωση του βάρους μας ????
Προφανώς όχι, άλλωστε γι' αυτό και εδώ χάνουμε όλοι πιο γρήγορα με την low - carb διατροφή. Αλλά γιατί γίνεται αυτό? Επειδή ο οργανισμός καίει το λίπος για ενέργεια? όμως η Atkins έχει αρκετές θερμίδες από λιπαρά σε μία τυπική μέρα... Έχει να κάνει με την μετατροπή των θερμίδων σε ενέργεια? Ουφ μπερδεύτηκα.... Και γιατί όλοι οι "ειδικοί" λένε ότι μετράνε μόνο θερμίδες? Ξέρει κανένας να μου λύσει την αιώνια απορία μου?
Ευχαριστώ πολύ!
Η απάντηση είναι ότι ο οργανισμός παίρνει την εντολή να μετατρέψη το πλεόνασμα της ενέργειας σε λίπος και να το αποθηκεύση από μια ορμόνη: την ινσουλίνη. Χωρίς ινσουλίνη όσο και να τρως ΔΕΝ παχαίνεις (πχ διαβητικοί τύπου 1).
Η ινσουλίνη εκκρίνεται από το πάγκρεας, όταν ανεβαίνει το ζάχαρο στο αίμα, και τότε συμβαίνουν:
1. το ζάχαρο επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα.
2. ξεκινάει η διαδικασία της αποθήκευσης στα λιποκύτταρα.
Τα επίπεδα του ζαχάρου ανεβαίνουν: σε μεγάλο βαθμό, όταν τρώμε υ/α (πχ γλυκά, φρούτα, ψωμί κλπ). Σε μικρό βαθμό όταν τρώμε πρωτείνες. Δεν επηρεάζονται καθόλου όταν τρώμε λιπαρά.
Αν τρως 4000 θερμίδες την ημέρα από πανσέτες και αυγά (δηλ 70% λίπος, 30% πρωτείνες και 0 υ/α) δεν θα αδυνατίσης, αλλά ούτε θα παχύνης. Ελλείψει υ/α (που είναι το άμεσο καύσιμο του οργανισμού) θα καίς λίπος - αυτό που τρως, όχι αυτό που είναι αποθηκευμένο στην κοιλίτσα και στα ψωμάκια :-) Για να χάσης αυτό το λίπος πρέπει να υπάρχη έλλειμα καυσίμου στον οργανισμό δηλ λιγότερες θερμίδες αλλά ΟΧΙ από υ/α.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Re: Κάντε την Άτκινς ακόμη πιο αποτελεσματική! 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6754

• mary
  • Το Άβαταρ του/της mary
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σ΄ ευχαριστώ Ρουλάκι για τους συντελεστές φυσικής δραστηριότητας, το έψαχνα πολύ καιρό γιατί η φόρμα που έχω έχει όπως είδες κάπως γενικευμένους συντελεστές. Αυτή είναι η μαγκιά αυτού του ιστότοπου, ο ένας βοηθάει συμπληρώνει και τελειοποιεί τον άλλο. Μπράβο.
Επίσης εκτός από αυτό θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μερικούς τρόπους ενίσχυσης του μεταβολικού ρυθμού και των καύσεων. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω αλλά και γενικότερα στον google και είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε πολλούς.
[url:23zd0qnj]e-ippokratis.blogspot.com/2009/09/7.html[/url]
[url][/url]www.diaet-ticker.de] [/url]

Re: Κάντε την Άτκινς ακόμη πιο αποτελεσματική! 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9571

• sofiamar
  • Το Άβαταρ του/της sofiamar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Να πω εδω, πώς πιστεύω πώς το πιο παρεξηγημενο θεμα στην διατροφη Ατκινς, ειναι οτι μπορουμε να τρωμε οσο κρεας, ψαρι, κοτοπουλο, αυγα θελουμε. Κ ετσι ειτε να μην βαζουμε ή ακομα κ να χανουμε κιλα.

Νομίζω πώς δεν ειναι ετσι. Υπάρχουν περιορισμοι κ στην ποσοτητα των πρωτεινων. Στο βιβλιο του γράφει ξεκαθαρα οτι υπάρχουν αυτοι οι περιορισμοι. Τουλαχιστον στην 1η φαση που εχω διαβασει, το λεει ξεκαθαρα και στα τυπικα μενου που δινει για παραδειγμα πλαισιου των 20γρ.

Re: Κάντε την Άτκινς ακόμη πιο αποτελεσματική! 16 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9573

• eirene
  • Το Άβαταρ του/της eirene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
20 γραμμαρίων???
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα

Syndication