Tώρα τι να πω εγώ για τη δερματολόγο σου. Πρέπει να είμαι και κόσμια.
Τέσπα αν και έχω σπουδάσει αισθητικός (πτυχίο κατώτατο απ΄αυτό της δερματολόγου σου) ξέρω ότι:
1ον. Η σμηγματόρροια και κατ΄επέκταση τα σπυράκια οφείλονται στα γλυκά, τα τζανκ φουντ - σκυλοτροφές που καταναλώνουμε ασύστολα, τα υπερβολικά επεξεργασμένα φαγητά και γενικότερα σε ότι δεν τρώμε με την Άτκινς.
2ον. Τα σπυράκια σου έχουνε άμεση σχέση με την ορμονική κατάσταση του οργανισμού σου. Μιας και έχεις πολυστικές ωοθήκες για μένα είναι η πρώτη αιτία και αν δεν θεραπευτεί- ρυθμιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα θα περνάς φάσει με πρόσωπο φεγγάρι και άλλες με σπυράκια. Επίσης ίσως στη συγκεκριμμένη χρονική περίοδος η καθαριότητα της επιδερμίδας σου να μην ήταν η ενδεδειγμένη (ανύπαρκτη, ή με λάθος σκευάσματα, ή με σκευάσματα που δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει και προφανώς δεν ήταν κατάλληλα για σένα). Θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν την εμφάνιση ακμής.
Ενημερωτικά έχω χρόνια σμηγματόροια (ακόμα και τώρα στα 35 μου) Συνήθως δεν δημιουργεί πια σπυράκια. Μεγαλώσαμε βλέπεις κιόλας. Κάνω Ατκινς σχεδόν ένα χρόνο και δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα εκτός από πριν 1 μήνα που ξαφνικά το προσωπό μου έγινε λες και ήμουν 15χρονο. Δεν έφταιγε η διατροφή. Η 8χρονη κόρη μου έφταιγε ( το ομολόγησε μετά ) που αποφάσισε να καθαρίσει το μάρμαρο τη νιπτήρα με την πετσέτα που σκουπίζω το πρόσωπό μου και μετά να τη βάλει στη θέση της και να μην πει κουβέντα.
3ον. Υπάρχουν λιπαρά και λιπαρά. Ούτε ο ίδιος ο Ατκινς ενέκρινε τα κορεσμένα τρανς λιπαρά (τηγανισμένα λίπη, υδρογονωμένα λίπη κλπ) που ίσως θα επιβάρυναν την επιδερμίδα σου. Υπάρχει και το ελαιόλαδο ξέρεις, και το ταχίνι, και το φυστικοβούτυρο, και το αβοκάντο που όχι μόνο δεν θα επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου αλλά θα της κάνουν και καλό.