Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: γιατι δεν μπαινω σε κετωση?

γιατι δεν μπαινω σε κετωση? 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10762

• flora
  • Το Άβαταρ του/της flora
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
ειμαι σε ατκινς 14 ημερες με παρα πολλα κιλα (25+) για χασιμο.
την πρωτη εβδομαδα παιρνοντας ελαχιστους υδατανθρακες μονο απο κρεμα γαλακτος, ταχινι (ρουλοψωμο),[παρεπιπτοντως το μακεδονικο ολικης αλεσης εχει μονο 1.9/100γρ] και απο 100γρ τυρι και αποφευγοντας σκοπιμα τα λαχανικα καταφερα και πηρα 1 κιλο! ειχα ομως κετωση (ροζ).
στην δευτερη εβδομαδα λοιπον αλλαξα πλευση. εκοψα ταχινι και κρεμα γαλακτος και ετρωγα 150-200γρ μαρουλι η κουνουπιδι. ανεβασα δηλ τους υδατανθρακες ελεγχομενα παντα και ετρωγα αρνι, χοιρινο με λιπος και ψαρι με μαγιονεζα ωστε να εχω και τα λιπαρα μου.
η μονη ελεγχομενη παρασπονδια κυριακη βραδυ, τσακισα 3-4 ρακες και λιγους ξηρους καρπους.μονο τοτε παιζει να ξεφυγα λιγο απο τους 20. σημερα ομως, 4η μερα μετα το κετοστιξ λευκο...
απο κιλα δεν ξερω αυριο ειναι η μερα ζυγισματος και την σκιαζομαι!
μπορει να παιζει ρολο οτι περιμενω περιοδο η οτι δεν γυμναζομαι καθολου?
καμια ιδεα κανεις? ποτε να ξανακανω τεστ?
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: γιατι δεν μπαινω σε κετωση? 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10769

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Καλησπερα, Φλωρα..χρονια πολλα κ καλες γιορτες..
Μην ανησυχεις τοσο για την κετωση..κ γω δεν περασα το ροζουλι κ ομως λειτουργησε μια χαρα η διατροφη.. κ απ οτι εχω διαβασει, αλλοι παροτι φαινονται σε κετωση δεν κατεβαινει η ζυγαρια..
Φροντισε να τηρεις τους κανονες, λιπακι κ μετρημα υδατ στα ορια της φασης.. αν μπορεις, ειναι αποδοτικο, το ημερολογιο μενου κ εβδομαδιαιας απωλειας (ζυγαρια) αλλα το καλυτερο "μετρημα" ειναι τα ρουχαλακια μας!! Κ ουτε συζητηση, η αυξηση εστω κ λιγο της δραστηριοτητας, π.χ περπατημα ειτε καθημερινα 20λεπτο, ειτε 3 φορες τη βδομαδα 40λεπτο, ειναι εξαιρετικα αποδοτικο εκτος απο ωφελιμο..η εμπειρια μιλαει οπως κ των παιδιων εδω μεσα..
κ βεβαια εμεις τα κοριτσακια τις δυσκολες μερες κ λιγο πριν εχουμε μια μικρη ανοδο στο βαρος, λογω κατακρατησης, ισως κ λιγο λογω μικρων ατασθαλιων γιατι μας πιανουν "εντονες λιγουριτσες"..γι αυτο κ ειναι καλλιστο οτι η διατροφη περιλαμβανει 4 φασεις, ετσι μαθαινουμε τον οργανισμο μας -πώς λειτουργει- κ στον οργανισμο μας να λειτουργει οπως πρεπει, ειναι τροπος ζωης αυτη η διατροφη, κ αυτο ειναι σιγουρα πως χρειαζεται "συνηθεια"..
Η καλυτερη ωρα για τη μετρηση ειναι το πρωι, αλλα συνηθως οποια ωρα κ να το κανεις, αν εισαι σε κετωση θα φανει...
Καλη συνεχεια...

Re: γιατι δεν μπαινω σε κετωση? 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10770

• flora
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καλησπερα και σε σενα μαματζοαννα, εδω μαμαφλωρα
χρονια πολλα και σε σενα με υγεια και καλες γιορτες!
κατ'αρχην ευχαριστω για την τοσο γρηγορη ανταποκριση
δεν ξερω τι παιζει με την ζυγαρια, αυριο συμπληρωνω εβδομαδα και θα ζυγιστω
απλα αγχωθηκα οτι το τεστ δειχνει οτι κατι κανω λαθος. το μονο που δεν μετραω ειναι οι 2 καφεδες κι 1-2 αναψυκτικα που πινω την ημερα αλλα και παλι δεν ξεπερναω τους 15 ημερησιως για να ειμαι καλειμενη.
πραγματικα μου ειναι πολυ ευκολος αυτος ο τροπος διατροφης και ανετα τον κραταω ισοβιως αλλα αν δεν υπαρχει κετωση τοτε δεν ειναι επικινδυνα τα λιπαρα που καταναλωνουμε? μηπως να ριξω τους υδατανθρακες κι αλλο?
αχ ενα αγχος που με βρηκε χρονιαρες μερες κι εμενα! :D D D

Re: γιατι δεν μπαινω σε κετωση? 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10794

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Μαμαφλωρα, Χρονια Πολλα..
Δεν ειναι κ η καλυτερη περιοδος για ν αρχισεις διαιτα, ή ν αλλαξεις διατροφικες συνηθειες, αλλα μια κ η αρχη ειναι το ημισυ του παντος, καλα εκανες αφου σουκανε το "κλικ".
Προσωπικα, οπως σου ειπα, δεν ημουν ποτε πανω απ το ροζακι, αλλα εχασα χωρις κοπο, 12,5 κιλα σε 3+ μηνες, με το καλυτερο να εχει χαθει αυτη η κοιλουμπα του μπεκρη, που μουχε μπαστακωθει πολυ καιρο -δεν εβλεπα τα ποδαρακια μου!!- κ για 1η φορα στη ζωη μου ειδα κ τους κοιλιακους μου!,αγυμναστοι βεβαια αλλα ειναι κει, αληθεια!!
Μερικους τους κολλανε διαφορα, π.χ το ταχινι, ή τ αναψυκτικα, ή τ αλκοολ -ειναι απο μονο του καυσιμο κ το προτιμα ο οργανισμος απ το λιπος-.
Οσο για τα λιπαρα που φοβασαι, περισσοτερο απο μενα δε νομιζω, καθως απο τα 27 μου ειμαι με χαπια για χοληστερινη κ τριγλυκεριδια.. Εκανα ομως εξετασεις κ παροτι ειμαι στη διατροφη απο τις αρχες του Ιουνη, οι τιμες που πηρα ηταν καλυτερες απ τον καιρο πουκανα διατροφη με χαμηλα λιπαρα κ λιγες ζωικες πρωτεινες!! Θα κανω αναρτηση του πριν κ του μετα, στις "ιστοριες επιτυχιας", μολις βρω τις περσινες μου εξετασεις..γιατι με τις περασμενες, οι διαφορες ειναι ακομα μεγαλυτερες.. μου τολεγαν κ τα παιδια, εδω, αλλα ημουν -τ ομολογω- επιφυλακτικη..τωρα δικαιωθηκαν κ κεινοι κ γω το παιζω "μοντελα", οπως με λενε κ ο αντρας μου κ τα παιδια μου..μετα τις εξετασεις, καταφερα να πεισω κ την αδελφη μου κ το κοριτσακι μου να μπουν στη διατροφη..απολαμβανω τ αποτελέσματα των κοπων μου, οποτε καθρεφτιζομαι πια, δεν "εξεχω" κ το χαιρομαι πολυ..κ τωρα γιορτες που ολο κ κατι βρισκεται μπροστα μου, το γευομαι, αλλα με μετρο κ δεν εχω παρει καθολου..
Καλη επιτυχια κ καλη συνεχεια..κ βεβαια θα σε δεις οπως θελεις στη νεα χρονια, δεν ειναι ευχη, ειναι σιγουρια..

Re: γιατι δεν μπαινω σε κετωση? 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10796

• flora
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
mammajoanna, ευχαριστω πολυ για την απαντηση, μου εδιωξες εναν φοβο. η αληθεια ειναι οτι αυτες τις μερες υπαρχει μια μεγαλυτερη δυσκολια να μην παρεκτραπουμε και μπορω να πω οτι τα εχω μισοκαταφερει. δεν εφαγα τιποτα απαγορευμενο αλλα το παρακανα με τα επιτρεπομενα... την τουρτα τιραμισου απο τις συνταγες μας δεν επρεπε να την κανω.... κι ετσι τωρα ειμαι τιμωρια, κατω απο 5.
ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου και την δυναμη που μου μετεδωσες και ευχομαι κι εγω με την σειρα μου να κοψεις τελειως τα χαπια, αν δεν τα εχεις ηδη κομμενα, και να μην τα ξαναχρειαστεις ποτε. και να παραμεινεις παντα 'μοντελα' και να εισαι γερη για να το χαιρεσαι.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα

Syndication