Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Nηστεία και Ατκινς

Απ: Nηστεία και Ατκινς 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16975

• maria123
  • Το Άβαταρ του/της maria123
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Κορίτσια κοιτάξτε μερικές πληροφορίες για την ECO ATKINS μήπως βοηθήσει.

www.womenonly.gr/article.asp?catid=13308...id=2&pubid=128835162

Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά μπορεί να ταιριάζει σε κάποιον που νηστεύει. Θα την κάνω την Μ. Εβδομάδα.

Πολλά φιλιά
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ..ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ.

Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Nηστεία και Ατκινς 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16978

• alalumaki
  • Το Άβαταρ του/της alalumaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Βρε Μαράκι, πότε έχασες τόσα κιλά σε 2 μήνες.... Μπράβο σου το πήρες απόφαση και τα κατάφερες, πες μας και μας τα κακά κορίτσια
τι κάνεις περίπου με τη διατροφή σου. Δεν κόλλησες καθόλου ?
making small changes to see big results...

Απ: Nηστεία και Ατκινς 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16982

• ευθυμια
  • Το Άβαταρ του/της ευθυμια
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Κορίτσια .....μπορεί ίσως να σας βοηθήσει στο θέμα της νηστείας,η ιστορία της καθιέρωσής της.
Άν τα πάρουμε με τη σειρά,τα πράγματα έχουν ως εξής :
Οι απόστολοι το 34 μ.χ. σε σύνοδό τους αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν για το Χριστιανισμό καθαρές και ακάθαρτες τροφές.Έτσι ,δίνοντας στην ουσία την άδεια στους πιστούς τους να καταναλώνουν τα ειδωλόθυτα,δηλ.το κρέας των ζώων που προέρχονταν απο θυσίες και ήταν πάμφθηνο,έκοψαν τους δεσμούς τους με την Ιουδαϊκή θρησκεία και από δώ και περα μιλάμε πλέον για τον Χριστιανισμό ως ανεξάρτητη θρησκεία.
Η νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής,καθιερώθηκε από τόσο παλιά,απο τους Αποστόλους,θέλοντας ακριβώς να δηλώσουν την διαφορετικότητά τους απο τους Ιουδαίους και να μήν θεωρούνται παρακλάδι τους.Αφού λοιπόν οι Ιουδαίοι νήστευαν Τρίτη και Πέμπτη,οι χριστιανοί νηστεύουν Τετάρτη και Παρασκεή.
Η λεγόμενη τώρα προπασχάλια νηστεία δεν υπερέβαινε τις 6 ημέρες.
Πολύ πολύ αργότερα,μετά πο την Α' Οικουμενική Συνόδου (325), καθιερώθηκε και η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που συνενώθηκε με την προϋπάρχουσα προπασχάλια εβδομάδα.Οι κατα τόπους εκκλησίες,είχαν διαφορές και ως προς τον αριθμό των ημερών, αλλά και ως προς τα είδη των τροφών απο τα οπία έπρεπε να απέχουν).Πόλύ πολύ αργότερα,τον 6ο αιώνα καθιερώθηκαν η τεσσαρακονθήμερη νηστεία των Χριστουγέννων, και η νηστεία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεκαπενθήμερης διάρκειας. Περίπου την ίδια χρονική περίοδο εμφανίστηκαν και οι ημερήσιες νηστείες,όπως της παραμονής των Θεοφανείων, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που ωστόσο έγιναν δεκτές από το σύνολο των πιστών μόλις τον 12ο αιώνα..
Όπως βλέπουμε λοιπόν η νηστεία αυτή καθάυτή(εννοώ ως αποχή απο ορισμένα είδη τροφών) δεν είναι το θέμα.Η καθιέρωση της νηστείας και η πρακτική της,΄έχει κυρίως να κάνει με την εγκράτεια .Με το πόσο δηλαδή μπορούμε να επιβληθούμε στα πάθη μας.Το μικρότερο και το πιό εύκολα ελέγξιμο(εμένα μου λές!!! :D ) πάθος λοιπόν για τους Πατέρες της Εκκλησίας είναι το πάθος της γαστέρας.Μέσα απο τον έλεγχο αυτού του πάθους,εξασκούμαστε να ασκήσουμε τον έλεγχο στα μεγαλύτερα απο αυτά,όπως το ψέμα η απληστία η κακία και κυρίως ο εγωίσμός.Αυτόν θέλει να πολεμήσει ο Χριστιανισμός.Αν λοιπόν επιμένετε,μάθε τε ότι για το Χριστιανισμό,δεν έχει σημασία τί τρώς.Έχει περισσότερη σημασία το πόσο τρώς και έχει ύψιστη σημασία το αν σκέφτεσαι τον διπλανό σου και τον πόνο του.
Τέλος πάντων μήν το παιδεύετε πολύ με τα αυγά,το γάλα κτλ.,γιατί μέχρι και τον 6ο αιώνα δεν είχαν αποφασίσει ακόμα οι Χριστιανοί ποιά ακριβώς θα ήταν τα φαγητά που θα απέφευγαν.Νηστεύουν το κρέας κυρίως απο την αρχή της καθιέρωσης,γιατί έτσι κι αλλιώς αυτοί που είχαν να το φάνε ήταν οι λίγοι,οι έχοντες και καλούνταν να μπούν στα παπούτσια και των διπλανών τους,που ηταν οι πολλόι.Να μήν είναι δηλ.εγωίστές.
Τέλος πάντων ,επειδή βαριέμαι να γράφω άλλο και επειδή σας κούρασα,νηστεία ΔΕΝ είναι να είσαι σκασμένος απο το φαί,τρώγοντας ,μακαρόνια φασολάδες,πιλάφια,πατάτες φασολάκια,σαλάτες γαρίδες ,καλαμάρια,ταραμάδες,κεφτέδες και κεμπάπια σόγιας και άλλα υποκατάστατα,χαλβάδες,καταίφια,...................... :D :D :D :D :D :D :D ..........να συνεχίσω;χαχαχα!Πεινάσαμε έ;
Νηστεία είναι εγκράτεια και περισυλλογή.Σκεφτείτε πώς θα γίνεται καλύτεροι άνθρωποι αν επιμένετε,
και φάτε με μέτρο! hungry hungry hungry hungry Πείνασα!!!!χαχαχαχα!

Απ: Nηστεία και Ατκινς 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16983

• christinaki1989
  • Το Άβαταρ του/της christinaki1989
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Καλη λυση ειναι καποια λαδερα για τη νηστεια.Ειδα εδω οτι τα 100 γρ μπαμιες εχουν μονο 2,8 υδατ.Αλλα και τα φασολακια δεν εχουν παρα πολλους.Απο το να παρατησεις τελειως τη διαιτα ας φας 30-35 υδατ. αυτη την περιοδο κ μετα συνεχιζεις με 20.Επισης ενα ενδιαφερον αρθρο για την πατατα κ τις εναλλακτικες της εδω
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν από christinaki1989.

Απ: Nηστεία και Ατκινς 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16989

• evita71
  • Το Άβαταρ του/της evita71
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Κοριτσια μου ειστε λατρεμενες ολες !!!
Ειμαι πολυ ..μα πολυ καλα ψυχολογικα απο την ημερα που εγραψα εδω !!!
Εβαλα μεσα στην νηστεια αυγο ..αναψα ενα κερακι ζητησα συγνωμμη και "μαγειρεψα" την δικη μου ατκινς-νηστεια .
Την θεση του κρεατος την πηρε η σογια ..τυρακι υπαρχει νηστισιμο και κρ. γαλακτος και γαλα σογιας ...και για να το απολαυσω σας γραφω παρακατω τις επιλογες μου :

μουσακας με κιμα σογιας + επανω τυρι νηστισιμο τριμμα...(απαιχτος)
κεφτεδακιαμε κιμα σογιας +πιτουρο + αυγουλακι μεσα
κουνουπιδοκεφτεδες (κουνουπιδι βρ.+αυγο+τυρακι κλπ..ονειρο σαν πατατοκροκετες )
κουνουπιδι στο πυρεξ με τυρια +κρ γαλακτος νηστισιμη +τυρια ...θαυμα
καλαμαρακια + σαλατα
πιτσα ρουλακι με νηστισιμο τυρι -πιπερια -ντοματουλα
μπαρες
κεμπαμπ σογιας περασμενο σε καλαμακι με λαχανικα (νομιζαν οτι τρωω κρεας χα!!)

δεν το περιγραφω ....
Αρχισε ηδη το ξεφουσκωμα !!! 1 κιλο και κατι μειον!!

Το πρωι μονο τρωω λιγες φρυγανιτσες παραπανω (γιατι το κρεας που δεν υπαρχει με κρατουσε και με χορταινε απιστευτα !! εεε αλλο η μπριζολιτσα...) ...αλλα ειπα και σταθερη να μεινω θα ειμαι απολυτα ευχαριστημενη .Φουσκωμα εχω γιατι υπαρχει η σογια αλλα οχι το ιδιο οπως πριν ..και απο ουρικο οξυ δεν νομιζω ξεπρηστηκα...

Ειμαι μια χαρα !!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!!!

Απ: Nηστεία και Ατκινς 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16991

• sokolatenia
  • Το Άβαταρ του/της sokolatenia
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Μπράβο ,μπράβο !!! Ειδες που πάντα υπάρχουν λύσεις ? Καλή συνέχεια λοιπόν !
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα

Syndication