Μαρινάκι η μόνη κ σημαντική λειτουργία των υδατανθράκων είναι οτι αποτελούν την "καυσιμη ύλη" για την λειτουργία του οργανισμού μας, μιας κ μετατρέπονται σε γλυκόζη κ προσφέρουν ενέργεια στα κύτταρα. Κατα την κέτωση, τα κύτταρα παίρνουν την ενέργεια απο τις κετόνες που προκύπτουν απο την λιπόλυση.Το μεγαλύτερο μέρος των κυττάρων μεταβολίζουν τις κετόνες
εκτός απο τα κύτταρα του κεντρικού νευρικού συστήματος που χρησιμοποιούν αποκλειστικά υδατάνθρακες για την λειτουργία τους. Γι'αυτό δεν πρέπει να τους αποκλείσουμε εντελώς απο την διατροφή μας.Φυσικά τα φρούτα κ τα όσπρια δεν περιέχουν μόνο υδατάνθρακες αλλα κ ένα σωρό απο άλλα απαραίτητα συστατικά όπως βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία,ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά.Για τον λόγο αυτό, για όσο καιρό θα αποκλείει κανείς αυτά τα τρόφιμα απο την διατροφή του, θα πρέπει να βρει άλλες πηγές προσληψείς τους.Η πιο εύκολη λύση κ αξιοπιστη λύση είναι οι πολυβιταμίνες που για εμένα είναι υπερ-απαραίτητες στην φάση της ενεργοποίησης τουλάχιστον για να μην αντιμετωπίσει κάποιος προβλήματα.
Κ για να μην είμαι εντελώς οφ τοπικ
marthaf εαν διακόψεις την Ατκινς γυρίζοντας σε μια πιο ισοροπημένη διατροφή πιστεύω οτι θα βάλεις κάποια κιλά (δεν νομίζω όλα) τα οποία θα προέρχονται απο την "επαναφόρτιση" των μπαταρίων σου (αποθήκες γλυκογόνου :wink: ). Πάντως εαν δεν το "παρακάνεις " με τους υδατάνθρακες όσο λίπος έχεις χάσει ως τωρα δεν θα το ξαναπάρεις. Ετσι νομίζω δλδ