Καλησπέρα kitty και ευχαριστώ και σένα για το καλωσόρισμα!
Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο καλύτερα γίνεται τις ερωτήσεις σου
Εσυ τον 1ο μηνα που εχασες τοσα πολλα εκανες αυστηρη τη διατροφη;;εννοω ετρωγες γλυκα του portal ειτε μπαρες atkins(μου αρεσουν πολυ..),ή ετρωγες κρεας ψαρι τυρι αυγο σαλατες μαγιονεζες κτλ σε διαφορους συνδιασμους;;
Ναι, τον πρώτο μήνα έκανα αυτά που επιβάλλει η πρώτη φάση! Καθόλου ψωμιά, ρύζι, μακαρόνια ούτε καν γλυκό! Ούτε sweet and balance ούτε μπάρες ατκινς.
Το μονο μου προβλημα ειναι τα γλυκακια γιατι δεν τρωω συχνα σπιτι μου, κ με οι φιλοι μου τα φερνουν μεσα στη μουρη κ σε κοροιδευουν αμα δε θες(αφου δεν ειναι κ πολλα τα κιλα που πρεπει να χασω..)
Από τη δική μου εμπειρία, ένα μήνα που δεν άγγιξα γλυκό για γλυκό δεν το αναζήτησα! Αρκεί να μην τα έχεις μέσα στη μούρη σου, γιατί έστω και ένα κομματάκι σοκολάτας να τρως κάθε μέρα, δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να αποτοξινωθεί.
Όσο για τους φίλους, αυτός μπορώ να πω πως είναι ο μεγαλύτερος πειρασμός παρά τα γλυκά!Εγώ αυτό που κάνω όταν με πιέζουν να φάω γλυκό ενώ δε θέλω, είναι να δείχνω με έντονο ύφος (μερικές φορές ακόμα και λεκτικά) πως με ενοχλεί αυτή η πίεση και πρέπει, εφόσον λένε ότι είναι φίλοι μου, να σέβονται τις αποφάσεις μου, ειδικά όταν αυτές πρόκειται να βελτιώσουν την υγεία μου! Μια-δυο θα σταματήσει!
Επισης εισαι ακομα στην 1η φαση ή περασες στη 2η;;
Έχω περάσει μετά το τέλος του πρώτου μήνα! Πολύ σημαντικό για τις επόμενες φάσεις (που αυξάνεται η προσληψη των υδατανθράκων) είναι ΤΟ ΕΙΔΟΣ του υδατάνθρακα που θα καταλωθεί! Άμα για παράδειγμα έχεις περιθώριο να καταναλώσεις 50 γρ. υδατάνθρακες, καλύτερα αυτοί να είναι από λαχανικά, ακόμα και φρούτα και μαύρο ψωμί (μέσα στα όρια το τονιζω!). Θα πάρεις πιο εύκολα άμα καταναλώσεις 50 γρ σοκολάτα, παρά 50 γρ φρούτα!!
Επίσης σημαντικό! Προσοχή με τις ώρες που τρώμε! Εγώ είδα πως αν το τελευταίο μου γεύμα είναι πριν τις 7-8 (κοιμάμαι κατά τη 1-2 το πρωι), τότε την επόμενη έχω χάσει! Ενώ στην αντίθετη μπορεί και να έχω πάρει τρώγοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα!
Εσυ αληθεια παρασπονδιες εκανες;;;
παρασπονδίες έκανα 2 φορές μετά τον 2ο μήνα και αφορούσε ένα πιάτο μακαρόνια με κοκκινη σάλτσα και μία σοκολατο-σύμπτωμα! Όπου και τις δύο φορές το μετανιώσα γιατί μετά είχα κοιλόπονο! Βέβαια η επιρροή στην ζυγαριά ήταν μόνο την επόμενη μέρα, καθώς μετά τρώγοντας πάλι λίγους υδατάνθρακες (κάτω από 10) επέστρεψα στα φυσιολογικά μου.
Στεναχωριεμαι γιατι ολο ξεκιναω με θεληση κ ολο κατι γινεται κ τη χαλαω..ξερω θελει αποφασιστικοτητα,αλλα οκ
Κάθε αρχή και δύσκολη kitty μου! Πέρα από το να το πάρεις εσύ σοβαρά πρέπει να δείξεις και στους άλλους ότι το έχεις πάρει σοβαρά, και δεν είναι απλά μία ακόμα σύμπτωμα που πιάνει τις γυναίκες και ονομάζεται "Κάνω Δίαιτα" (γιατί στο άκουσμα αυτού κάνεις δεν μας παίρνει σοβαρα είναι η αλήθεια), αλλά ότι έχεις περάσει στο επόμενο στάδιο "Κάνω διατροφή" (ακούγεται πιο επιστημονικό-σοβαρό έτσι?

)
Ελπίζω να βοήθησα...