Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Υδατάνθρακες στα χόρτα

Re: Υδατάνθρακες στα χόρτα 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2429

• ευθυμια
  • Το Άβαταρ του/της ευθυμια
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Αυτό΄θα πεί αληθινή φιλοσοφική σκέψη!Γνήσιοι απόγονοι του Σωκράτη, του Πλάτωνα ,του Αριστοτέλη!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Να τρώει κανείς χόρτα ή να μην τρώει!Ειδού η απορία! :o
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Υδατάνθρακες στα χόρτα 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2430

• lamare
  • Το Άβαταρ του/της lamare
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καλημέρα παιδιάαα!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Στο βιβλίο του ο Monsieur Atkins γράφει : 1 φλυτζάνι ανάμεικτα χορταρικά = 1,6 υδατάνθρακες εκ των οποίων τα 0,4 είναι αφομοιώσιμοι!!!
Να ρωτήσω εγώ κάτι...Το φλυτζάνι που λέει και αυτός και όλα τα διατροφικά site..Σε πόση ποσότητα αναφέρεται ρε παιδιά??? Φλυτζάνι τσαγιού,καφέ ,ματζουράνας,τίλιου ...??
Τί σκ%^&*#$Τ# ( :!: :!: :!: ) φλυτζάνι είναι αυτό???
Ααααα ,ειρήσθω εν παρώδω( :mrgreen: ) αυτή την απορία με την αγελάδα την είχα και εγώ..Πέρυσι ο διαιτολόγος που επισκέφθηκα (για να με παχύνει,αλλά θα τα πω σε άλλο θέμα αυτά κάποια στιγμή..) μου είπε ότι είναι γεματούλες επειδή μπορούν και αποικοδομούν την κυτταρινή των χόρτων κάτι το οποίο ο άνθρωπος δε μπορεί να καταφέρει και αποβάλλει την κυτταρίνη με τα κόπρανα!(Πρωί-πρωι σας ανοίγω την όρεξη η ευλογημένη.. :lol: :lol: )

Ήρθε η συζήτηση κάποια στιγμή ,λοιπόν, με έναν καθηγητή μου της Δομικής Βιολογίας και Κρυσταλλογράφο(διαδακτορικός άνθρωπος!) και μου είπε ότι με την ίδια λογική και όλοι οι οργανισμοί οι ζωντανοί που τρώνε χόρτα και πέπτουν την κυτταρίνη θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3φυλλες ντουλάπες....
Κάτι γίνεται με τις αγελάδες ,μου έιπε...Νομίζει ότι η διαδικασία της πέψης τους έιναι πολύπλοκη και μάλλον έχουν περισσότερα από ένα στομάχια...!!Κάτι για 5 μου είπε αλλά θα το ψάξω!!
Και την τελικά ,είναι θέμα γονιδιακής ταυτότητας!Μπορεί τα γονίδια που έιναι υπεύθυνα για την έκφραση και εγκαθίδρυση των λιποκυττάρων να είναι συνεχής !Μπορεί να τα έχει ανάγκη η καημένη η αγελαδίτσα τα λιποκύτταρα!!!
Ελπίζω να μην κούρασα ...Αυτά ήξερα!! :D D D
Male parta, male dilabuntur ~ Άσχημα χάνεται, ό,τι άσχημα αποκτάται.-

Re: Υδατάνθρακες στα χόρτα 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2432

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Οι αγελάδες είναι μυρικαστικά. Έτσι μας έλεγαν στο σχολείο. Δηλαδή φέρνουν την τροφή που τρώνε -με τα 5-6 στομάχια- ξανά στο στόμα τους και την μασάνε. Για αυτό τρώνε πολύ. Γιατί ουσιαστικά την πέψη των τροφών την κάνουν αργότερα.

Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξουμε τα χόρτα ως τύπο. Δηλαδή βλήτα, αγριόχορτα κλπ.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι το κλασικό τεστ που κάνουμε σε όλες τις τροφές. Να δούμε πόση γλύκα έχουν. Α, θα το γράψω και ως τόπικ αυτό.

lamare, αυτό με τα φλυτζάνια έλεος. 100 γραμμάρια είναι η σωστή μονάδα μέτρησης. Το κάνανε και καλά για ευκολία στις αρχές, αλλά άντε να βρεις πιο είναι το σωστό φλυτζάνι... :P
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Υδατάνθρακες στα χόρτα 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2434

• lamare
  • Το Άβαταρ του/της lamare
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Εεεε μα ναι!!!! 1/4 του φλυτζανιού ,1/2 του φλυτζανιού ...Ποσότητες είναι αυτές!!???
Λες και όπου και να πας θα είσαι με ένα φλυτζάνι στο χέρι !!!
Ας πούμε έλεγα να επιχειρήσω μπιφτέκια ..Και μου είπε η μητέρα: Θα τρίψεις στον τρίφτη κρεμμύδι για να ζυμώσεις τον κιμά!!
Μα,πως να υπολογίσω το κρεμμύδι??Π΄ρωτα δλδ να πάει το δάκρυ κορόμηλο για να το κάνω νια-νια και να το μετρήσω έπειτα στη φλυτζάνα??
Ενώ με γραμμάρια(ευχαριστώ Marina! :P roll: )
Αλήθεια,το κρεμμύδι το ξερό πόσους να έχει?? :roll: :roll:
Μα ,είναι πιο εύκολα τα γραμμάρια!! :P P
Αναμένουμε Marina το τόπικ!!!
Έχει και πολλά είδη η λεβεντογέννα Ελλάδα.... :D
Male parta, male dilabuntur ~ Άσχημα χάνεται, ό,τι άσχημα αποκτάται.-

Re: Υδατάνθρακες στα χόρτα 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2438

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Ναι καλε, αυτο με τα φλυτζανακια, φλυτζανουδια, ποτηρακια, ποτηρουδια, τι προβλημα!!!
Οσο για τις αγελαδες, μηπως η απαντηση ειναι απλη? Οι αγελαδες ολη μερα λιαζονται στη λιακαδα, μασουλανε και γενικα δεν καινε καμμια θερμιδα. Αν κι εμενα με αμολουσατε σε κανα λιβαδι, και με βαζατε να τρωω χορταρακια ολη μερα, 200 κιλα θα ημουν :lol: :lol:
Εδω που τα λεμε, και σκετο νερακι να επινα, παλι 200 κιλα θα ημουν, αν απλα εκανα το απολυτο τιποτα. :lol: :lol:
love your self

Re: Υδατάνθρακες στα χόρτα 17 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2439

• mou
  • Το Άβαταρ του/της mou
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
χαχα!! :lol: οργιάσατε με τις αγελάδες.Και στην Ινδία που τις έχουν ιερές άντε να κάνεις Άτκινς. Τις έχουν και κάάάάθουνται παιδί μου. Νεμέρτης μή ξεχάσεις το τόπικ για τη γλυκήτητα. Πές πές. Όσο πιο γλυκά τόσο πιο κακά?
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα

Syndication