Καλημέρα!!! Είμαι κι εγώ καινούριο μέλος, αλλά "fαn" της Atkins εδώ και δυο χρόνια.
Αφού δεν σε ενδιαφέρει να χάσεις βάρος, νομίζω ότι θα μπορούσες να ξεκινήσεις και από την τρίτη φάση. Βέβαια, 4-5 μέρες ενεργοποίησης και σταδιακή μετάβαση στην τρίτη φάση θα ήταν μάλλον πιο αποδοτικό. Κυρίως για να βρεις τους υδατάνθρακες που πραγματικά χρειάζεσαι. Πάντως, αποκλείοντας τα επεξεργασμένα άμυλα (εδώ συμπεριλαμβάνονται το αλεύρι,το ψωμί, τα μακαρόνια, το επεξεργασμένο ρύζι και πολλά άλλα) και τη ζάχαρη από τη διατροφή σου, τρώγοντας "καλούς" υδατάνθρακες από φρούτα και λαχανικά και προσθέτοντας καλά λιπάρά (λάδι, μαγιονέζα και όχι οτιδήποτε γράφει "μερικώς υδρογονωμένα έλαια") και πρωτείνες, είσαι στα πλαίσια της διατροφικής προσέγγισης του Atkins.
Νομίζω ότι πολύς κόσμος πιστεύει ότι η διατροφή αυτή απαγορεύει τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά αυτό είναι λάθος. Απαγορεύονται κάποια στην πρώτη φάση, αλλά σταδιακά οφείλεις να τα εντάξεις στο διαιτολόγιό σου. Ο Atkins δεν μιλά για "μια ζωή ενεργοποίηση"!!!
Α, και κάτι ακόμα! η γυμναστική είναι βασικό σημείο κατά τον Atkins!!! Μην μπεις στη διαδικασία πόσο καιω-πόσο τρώω, γιατί δεν είναι τόσο απλό. Το σώμα έχει πολύπλοκες διαδικασίες παραγωγής ενέργειας!!! (Έχω εντρυφήσει στο θέμα :-) )
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!!!
καλή επιτυχία