Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Γυμναστική και ενεργοποίηση

Re: Γνωρίζει κανείς??? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6819

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα!!! Είμαι κι εγώ καινούριο μέλος, αλλά "fαn" της Atkins εδώ και δυο χρόνια.
Αφού δεν σε ενδιαφέρει να χάσεις βάρος, νομίζω ότι θα μπορούσες να ξεκινήσεις και από την τρίτη φάση. Βέβαια, 4-5 μέρες ενεργοποίησης και σταδιακή μετάβαση στην τρίτη φάση θα ήταν μάλλον πιο αποδοτικό. Κυρίως για να βρεις τους υδατάνθρακες που πραγματικά χρειάζεσαι. Πάντως, αποκλείοντας τα επεξεργασμένα άμυλα (εδώ συμπεριλαμβάνονται το αλεύρι,το ψωμί, τα μακαρόνια, το επεξεργασμένο ρύζι και πολλά άλλα) και τη ζάχαρη από τη διατροφή σου, τρώγοντας "καλούς" υδατάνθρακες από φρούτα και λαχανικά και προσθέτοντας καλά λιπάρά (λάδι, μαγιονέζα και όχι οτιδήποτε γράφει "μερικώς υδρογονωμένα έλαια") και πρωτείνες, είσαι στα πλαίσια της διατροφικής προσέγγισης του Atkins.
Νομίζω ότι πολύς κόσμος πιστεύει ότι η διατροφή αυτή απαγορεύει τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά αυτό είναι λάθος. Απαγορεύονται κάποια στην πρώτη φάση, αλλά σταδιακά οφείλεις να τα εντάξεις στο διαιτολόγιό σου. Ο Atkins δεν μιλά για "μια ζωή ενεργοποίηση"!!!
Α, και κάτι ακόμα! η γυμναστική είναι βασικό σημείο κατά τον Atkins!!! Μην μπεις στη διαδικασία πόσο καιω-πόσο τρώω, γιατί δεν είναι τόσο απλό. Το σώμα έχει πολύπλοκες διαδικασίες παραγωγής ενέργειας!!! (Έχω εντρυφήσει στο θέμα :-) )
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!!!
καλή επιτυχία
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Γνωρίζει κανείς??? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6820

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Alexandrita ο κανόνας που πρέπει να ακολουθείς γενικά είναι απλός. Όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο.

Αυτό που λέει το efaki περί "τρώω-καίω-" είναι επίσης σωστό. Ο οργανισμός έχει αποθέματα σε λίπος κατά συνέπεια δεν είσαι σίγουρη ότι θα κάψεις τους υδατάνθρακες πρώτα...
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Γνωρίζει κανείς??? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6846

• alexandrita
  • Το Άβαταρ του/της alexandrita
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο!!!
Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας!!!

Re: Γνωρίζει κανείς??? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6863

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Δεν αναφέρεις το λόγο που θες να κάνεις Ατκινς!Απ'την στογμή που δεν μιλάμε για απώλεια βάρους ,συντήρηση χαμένου βάρους, διαβήτη ή φωτοευαισθησία το να κάνεις μια διατροφή η οποία είναι αρκετά περιοριστική δεν νομίζω οτι είναι και το προτιμότερο.
Και αυτό γιατί οταν δεν έχεις κάποιο κίνητρο όπως 'πρέπει να χάσω κιλά' ή 'θα τυφλωθώ απο το σάκχαρο και θα μου κόψουν τα πόδια' πιστεύω θα είναι αρκετά δύσκολο στο να τηρήσεις τις αυστηρές οδηγίες της διατροφικής προσέγγισης του Ατκινς!
Ακόμα και στην τέταρτη φάση για παράδειγμα δεν μπορείς να φας την μακαρονάδα που πάντοτε έτρωγες και μάλιστα με ψωμί για συνοδεία!!!
Δεν μπορείς να φας ούτε πατάτα βραστή,ούτε τηγανητή,ούτε ψητή,ούτε πατατάκια ,ούτε ρύζι,ούτε καν την κλασσική πατροπαράδοτη φασολάδα (στη μεριδα που παντοτε έτρωγες πριν την Ατκινς)
Οπότε αν δεν υπάρχει κάποιο θέμα υγείας (και βέβαια η παχυσαρκία είναι ΤΟ θέμα υγείας) νομίζω οτι η Ατκινς δεν είναι για σένα!

Re: Γνωρίζει κανείς??? 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6898

• alexandrita
  • Το Άβαταρ του/της alexandrita
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα Stardust!!!!
Οι απορίες σου είναι πολύ εύλογες,αλλά άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου....
Πολύ δύσκολα μπορώ να διατηρηθώ στο 50 κιλά με ύψος 1.72 (όσο κι αν γυμνάζομαι) τρώγοντας μακαρονάδες και ψωμιά...
Ο λόγος που θέλω να κάνω atkins είναι πολύ προσωπικός και ιδιαίτερος αλλά πλέον δεν ντρέπομαι να το μοιραστώ μαζί σας...
Αντιμετωπίζω προβλήματα με διατροφικές διαταραχές και η atkins με βοηθάει να τα ξεπεράσω... Ίσως και να λειτουργεί σαν placebo,δεν ξέρω, αλλά τουλαχιστον προσπαθώ να τρώω,να τρώω χωρίς τύψεις, χωρίς τρόμο οτι θα παχύνω,χωρίς να προκαλέσω εμετό, χωρίς συμπτώματα βουλιμίας...
Νομίζω ότι πλέον είναι σαφές...

Re: Γυμναστική και ενεργοποίηση 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6901

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
alexandrita τίποτα δεν είναι ντροπή. :) Ούτως ή άλλως εφόσον το βλέπεις σαν στάση ζωής, θα κάνεις πολύ καλύτερη δουλειά, από οσους το βλέπουν απλά σαν έναν τρόπο να ξεφορτωθούν κάποια κιλά και μετά να γυρίσουν στις παλιές συνήθειες.

Έχουμε ξαναπεί πως η Άτκινς είναι για μια ζωή αν θέλουμε να έχουμε όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της διατροφής. ;)
Να σε προσέχεις, Marina
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα

Syndication